اثرات منفی ویروس کرونا بر کسی پوشیده نیست، اما ببینیم بر صنعت مد و پوشاک چه آمده است؟!
همه گیری جهانی COVID-19 یا کرونا ، 7.8 میلیارد نفر را تحت تأثیر خود قرار داده است. امروزه شاهد افزایش میزان مرگ و میر ناشی از COVID-19 هستیم، سیستم های بهداشتی ناتوان مانده اند، گرسنگی و بیکاری ، قرنطینه شدن با شدت های مختلف و خانه نشینی فقط بخشی از ماجرا است.
کرونا و بحران آن بر صنعت مد و تولید پوشاک
در حالی که جهان در انزوای یکپارچه با این همه گیری روبرو است ، ما در وطن جامه بر این مسئله متمرکز شده ایم که اوضاع و احوال افرادی که لباس ما را می سازند – چه در عرصه مد و چه در عرصه تولید لباس- چگونه است؟ خرده فروشان در حال بستن درهای خود در سراسر جهان هستند و مشتریان خود را تشویق می کنند تا در عوض خرید فیزیکی به خرید آنلاین بپردازند. با این حال واقعیت این است که چون مجبور به ماندن در خانه هستیم ، بسیاری از ما از نظر مالی تحت فشار اخراج یا مسئولیت های جدید مراقبت از خانواده و اعضای مریض هستیم ، و تمایل به خرید لباس های جدید یک رویای دور به نظر می رسد.

سیمون ولفسون ، مدیر اجرایی “Next” گفت: “هیچ کس نمی خواهد لباس برای نشستن در خانه بخرد”. از آنجا که بسیاری از افراد در خانه کار می کنند و بیشتر وقت خود را در خانه می گذرانند ، لباس پوشیدن اهمیت خود را از دست داد. و از آنجا که رویدادهایی مانند عروسی ، مهمانی ها و جشن ها و تعطیلات لغو یا به تعویق می افتند ، این امر باعث ایجاد درخواست دیگری در تقاضا شد.
این به چه معناست؟ در چند ماه گذشته خانه های مد ، خرده فروشان ، اینفلوئنسرها و مجلات مد درون نگر و متمرکز شده اند. برخی تغییرات کوچکی انجام داده اند ، در حالی که دیگران مجبور به اعمال تغییرات اساسی تر شده اند.
مراکز تعطیل هستند ، فروشگاه ها تعطیل هستند. خرده فروشی – اگر می تواند – خود را دوباره اختراع کرده و به سمت سرمایه گذاری بیشتری در تجارت الکترونیکی حرکت می کند. این آغاز از دست دادن شغل ، تعطیلی فروشگاه ها ، شاید حتی ورشکستگی است. گفته می شود که برند معروف “Zara” حدود “” 1200 فروشگاه خود را تعطیل می کند. غول لباس بیرونی “Canada Goose” حدود 125 کارگر خود را اخراج کرد. یک فروشگاه نخبه مانند ” Harrods” نمی تواند فروش گسترده ای را اعلام کند واین خود گویایی وضعیت نامناسب این بازار است!
گوچی اعلام کرده است که آنها امسال تنها دو نمایش مد خواهند داشت ، این در حالی است که آنها پنج نمایشگاه عادی دارند. آینده هفته های مد بسیار ناخوشایند است و دانشجویان طراحی را به اضطراب دیگری در مورد چگونگی به نمایش گذاشتن کار خود سوق می دهد. خانه های مد جهانی بودجه های بازاریابی را کاهش داده اند. هزینه تبلیغات لوکس کاهش یافته است – هیچ مجله مدی چاپ نمی شود ، هیچ کس به دنبال بیلبوردهای تبلیغاتی نیست و تأثیرگذاران مد به پایان کار غیر منتظره خود می پردازند.
با فروش کم ، بسیاری از مارک ها تبلیغات را به حالت تعلیق درآورده اند – اگرچه برخی همچنان از تبلیغات رسانه های اجتماعی برای تبلیغ محصولات استفاده می کنند.
بخشهایی از اخبار اقتصادی در ارتباط با صنعت مد و پوشاک در کشورهای مهم تولید کننده آن

بنگلادش
بلومبرگ گزارش داد که حدود 1089 کارخانه تولید پوشاک در بنگلادش به دلیل شیوع ویروس کرونا ، سفارشاتی را به ارزش تقریبی 1.5 میلیارد دلار لغو کرده اند. بنیاد ” AWAJ” می گوید که بسیاری از کارخانه ها در بنگلادش برای مدت نامعلومی تعطیل شده اند. به برخی از کارگران کمتر از یک ماه حقوق به عنوان حق انفصال پرداخت شد و بسیاری دیگر به هیچ وجه چیزی دریافت نکردند.
نازما آکتور ، مدیر اجرایی ” AWAJ” توضیح می دهد ، “این کارگران اکنون نمی دانند که چگونه در روزهای آینده از خانواده خود مراقبت خواهند کرد – چگونه هزینه های غذا ، اجاره و سایر ملزومات را مدیریت می کنند. آنها حتی نمی توانند تصور کنند که اگر آنها یا یکی از اعضای خانواده برای معالجه COVID-19 به درمان پزشکی نیاز داشته باشند ، چه خواهند کرد. درآمد ناچیزی که این کارگران به دست آوردند به سختی می توانست هزینه های زندگی آنها را تأمین کند و در نتیجه پس انداز اندکی برای پرداختن به بحرانی از این دست ندارند.
بیش از دو میلیون کارگر پوشاک در بنگلادش – که بیشتر آنها زن هستند – قبلاً اخراج شده اند. و تخمین زده شده است که چهار میلیون کارگر در بخش پوشاک در بنگلادش تحت تأثیر لغو یا عدم پرداخت سفارشات قرار خواهند گرفت. فشار خرده فروشان غربی 850 کارخانه تولید پوشاک در بنگلادش را مجبور به بازگشایی مجدد کارگران در معرض خطر کرونا کرد و جان آنها را به خطر انداخت.
میانمار
در میانمار هزاران کارگر پوشاک در اعتراض به اخراج گسترده مردم راهپیمایی کردند. کارگران تقاضای بسته غرامت یا حق تعلیق را ندارند اما از کارخانه ها می خواهند که آنها را در لیست حقوق نگه دارند.
رسانه ها گزارش می دهند که افزایش تعداد موارد COVID-19 در سراسر میانمار به شدت بر اقتصاد ملی تأثیر می گذارد. در پاسخ ، دولت اعلام کرد معافیت های مالیاتی صادرکنندگان را تا پایان سال برای شرکت های کوچک و متوسط ، تولید کنندگان پوشاک ، هتل ها و بخش گردشگری تمدید می کند.
هند
پس از آنکه کل کشور هند در قرنطینه قرار گرفت ، مشخص شد که گرسنگی گسترده می تواند از خطر ویروس کرونا عبور کند زیرا کارگران مهاجر قادر به بازگشت به شهر و روستاها نیستند و حمل و نقل عمومی آنها متوقف شده است ، بسیاری از آنها در مراکز شهر بی خانمان هستند. و با وجود تدارکاتی که هنوز برای بیمارستان ها مورد نیاز است ، برخی از کارخانه ها همچنان باز هستند و کارگران خود را با هزینه کالاهای پزشکی فوری که در معرض خطر هستند ، در معرض عفونت های احتمالی قرار می دهند.
تامیل نادو
در تامیل نادو یازدهمین ایالت هند از دید وسعت و هفتمین از دیدگاه جمعیت ، جایی که می گویند حدود 40،000 کارخانه وجود دارد، شرایط زندگی به سبک خوابگاه ها فاصله اجتماعی را تقریباً غیرممکن می کند. کارشناسان هشدار می دهند که تعطیلی کارخانه ها محیط شلوغ را تقویت می کند ، زیرا کمبود شیفت کاری باعث می شود همه اقامتگاه ها همزمان در اتاق ها تنگ شوند.
کامبوج
طبق نظرسنجی اخیر تولیدکنندگان پوشاک کامبوج (GMAC) ، فقط 35٪ از کارخانه های تولید پوشاک در کامبوج تا پایان سال سفارش کافی دارند ، در حالی که 25٪ گزارش می دهند که هیچ سفارشی ندارند. این مقاله همچنین گزارش می دهد که برخی از کارخانه هایی که در حال حاضر هنوز در تلاش هستند ، پس از دریافت وجوه کمکی دولت ، تعطیل می شوند.
لس آنجلس
در آن سوی جهان نیز وضعیت مشابهی در حال آشکار شدن است. مرکز کارگر پوشاک توضیح می دهد که چگونه سازندگان پوشاک در لس آنجلس اغلب واجد شرایط مزایای بیکاری نیستند. این امر تا حدی به این دلیل است که ماهیت زیرزمینی این صنعت باعث می شود که درخواست مرخصی استحقاقی خانواده یا بیمه معلولیت در برابر بیماری همه گیر چالش برانگیز باشد. صنعت مد و پوشاک همچنان ادامه دارد اما با شفافیت کم در شرایط استثماری فعالیت می کند.
ایتالیا
جابجایی های داخلی در کشورهای مهم در زنجیره تامین مد مانند چین و ایتالیا – که هر دو توسط COVID-19 در روزهای ابتدایی از پا درآمدند – بر صنعت مد جهانی تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، ایتالیا مملو از کارخانه های تولید کفش خانوادگی است که به شدت تحت تأثیر آثار بهداشتی و اقتصادی کرونا قرار گرفته اند. بیکاری گسترده در بخش داخلی و خارجی این بخش را به یاد شبکه جهانی پیچیده صنعت می اندازد.

سخن پایانی
این زمان، دوران سختی برای هر بخش اقتصادی و هر صنفی است. به منظور کند کردن شیوع ویروس ، دولت ها کارخانه های تولید ، مراکز خرید و فروشگاه ها را تعطیل کردند. صنعت مد / پوشاک – یکی از بزرگترین صنایع جهان با 2.5 تریلیون دلار درآمد سالانه جهانی -هم در معرض تأثیرات منفی بیماری کرونا قرار گرفت.
صنعت مد و پوشاک ضربه سختی خورده است و در صورت تداوم تمام جنبه های این صنعت خشک خواهد شد. با ادامه این روند شاهد موجی از ورشکستگی در سراسر جهان خواهیم بود. این بزرگترین بحرانی است که صنعت مدرن تاکنون با آن روبرو شده است. کشورهای عمده تولید کننده پوشاک عبارتند از: هند ، بنگلادش ، چین، ایتالیا، پرتغال و مراکش. بنابرین در صنعت مد و پوشاک این کشورها بیشتر از همه دچار زیان شدند.